Centru de agrement sportiv într-o comună hunedoreană

Comuna hunedoreană Toplița ar putea avea centru de agrement sportiv. Autoritățile locale alocă suma de 155.103 lei pentru proiectare și execuție pentru investiția “Centru de agrement sportiv al comunei Toplița, județul Hunedoara”.

“Prin intermediul prezentului proiect, se propune realizarea unui centru de agrement sportiv, cu o suprafață totală de 1570 mp din care: 1125 mp alocați pentru activități sportive, iar 445 mp alocați pentru zone de confort ambiental. Terenul sportiv va fi împrejmuit, trasat și pregătit pentru practicarea fotbalului, tenisului și voleiului, iar în zona de confort ambiental se vor amplasa băncuțe și mese, spații ce vor putea fi utilizate atât pentru odihnă, cât și pentru socializare sau pentru practicarea altor sporturi (ex. șah). Accesul înspre și în interiorul centrului de agrement se va amenaja cu alei atât spre teren, cât și spre zonele de confort ambiental”, arată documentația.

Centrul de agrement sportiv, singura structură de acest gen din Ținutul Pădurenilor, va deservi atât populația din comuna Toplița, cât și cea din comunele învecinate: Teliucu Inferior, Ghelari, Bunila și Lunca Cernii.

 “Pe latură sportivă, terenul amenajat va putea fi utilizat ca bază de antrenament atât pentru echipa de fotbal din comună – Cerna – Toplița, cât și de echipele din comunele Ghelari și Lunca Cernii. În acest mod, s-ar reduce considerabil costurile generate de transportul echipelor, mai ales în cazul antrenamentelor care se desfășoară în municipiul Hunedoara. Punctual, în cazul echipei de fotbal Cerna-Toplita din comuna Toplița, alcătuită din 18 sportivi, se decontează săptămânal contravaloarea transportului până la Hunedoara (52 km, dus – întors) – pentru asigurarea antrenamentelor și a pregătirii continue. Centrul de agrement se va realiza lângă After School și Căminul cultural din Toplița, care au fost finanțate prin FEADR – PNDR – Masura 3.2.2. și finalizate în anul 2012, și va putea fi utilizat și în cadrul activităților curriculare sau extracurriculare desfășurate de către grădinița și școala primară din comună. Totodată, în cadrul centrului vor putea fi organizate și alte evenimente importante pentru comunitate (ex. Zilele comunei/Nedei etc).  Crearea centrului de agrement sportiv este necesar mai ales pentru tinerii din comună şi localitățile învecinate, afectate în ultimii ani de fenomenul depopulării. Deşi alcătuiesc un grup social şi cultural dinamic, tinerii s-au îndepărtat în ultimii ani de viaţa publică, din cauza statutului lor social fragil şi a discrepanţei apărute între obiectivele de politică publică şi rezultatele aplicării acestora. Astfel, pentru a facilita tranziţia tinerilor într-o societate aflată într-o permanentă schimbare şi pentru a realiza un echilibru între generaţii, este necesară corelarea şi armonizarea programelor, prin aplicarea unor politici publice cu impact social și educaţional în rândul tinerilor”, mai arată documentația.

Comuna Toplița este o comună din județul Hunedoara, cu o populație de 765 de locuitori, potrivit datelor din Recensământul populației și al locuințelor – 2011. Centrul de agrement, prima structură de acest gen amenajată în Toplița, va fi un spațiu util de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de persoane ce locuiesc sau tranzitează comuna. Totodată, fiind singurul centru de agrement din zonă, va deservi și populația celor patru comune învecinate amintite anterior, care însumează 6838 de locuitori, distribuiți în 20 de sate.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.