Minor de 16 ani, ce era dat dispărut, depistat de jandarmii hunedoreni, cu aplicația EDAC. Băiatul a fugit de la un centru de plasament

În data de 11 iunie a.c., patrula de jandarmi aflată în serviciu în sistem integrat în zona instituțiilor de învățământ din municipiul Petroșani a identificat pe strada 1 Decembrie 1918, un minor care prezenta un comportament care le-a atras atenția jandarmilor.

Jandarmii au legitimat persoana, iar cu ajutorul aplicației EDAC au constatat faptul că pe numele acesteia era introdusă o alertă de persoană dispărută, cu mențiunile de la art. 32 din Regulamentul (UE) 2018/1862, respectiv „persoană dispărută care trebuie plasată sub protecție”.

Din verificările efectuate ulterior, a rezultat faptul că tânărul se află în plasament la un centru de plasament din municipiul Vulcan, de unde plecase în urmă cu câteva zile.

Jandarmii au informat autoritățile competente în cauză și au predat persoana Poliției Municipiului Petroșani, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Menționăm că de la operaționalizarea sistemului informatic EDAC, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara au realizat peste 5500 de verificări și au identificat 16 persoane căutate în vederea participării la diferite proceduri judiciare sau dispărute, iar în 2 situații au fost identificate bunuri căutate în vederea confiscării.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *