Centrul de pregătire din Petroșani își deschide porțile pentru reconversia minerilor

Foștii mineri încep cursurile de reconversie profesională. Începând cu luna ianuarie 2022, WIND POWER ENERGY demarează cursurile de formare în industria energiei regenerabile (eoliene și fotovoltaic), în cadrul proiectului „RenewAcad – Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura atât la centrul de pregătire din Petroșani cât și în cel din Constanța.

„Cursurile oferite în cadrul proiectului sunt operator Surse Regenerabile de Energie; instalator pentru sisteme fotovoltaice solare; curs de bază Turbine Eoliene; lucrul şi salvarea de la înălţime; primul ajutor pentru lucrul la înălţime; stingerea incendiilor din turbine eoliene – curs de bază; manipularea maselor şi greutăţilor /sculelor şi echipamentelor; curs de bază Electricitate – Turbine Eoliene; curs de bază Mecanica – Turbine Eoliene; curs de bază Hidraulica – Turbine Eoliene; curs de bază Instalări – Turbine Eoliene”, arată RenewAcad – Academia de Consiliere şi Pregătire Profesională.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani sunt eligibile pentru a beneficia de consiliere şi îndrumare profesională şi de formare profesională în industria energiei regenerabile. Doritorii pot accesa platforma http://renewacad.eu şi să completeze formularul de înscriere sau să transmită un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *