Ceremonie specială la Colegiul Național Decebal din Deva

Colegiul Național Decebal din Deva, cel mai prestigios liceu din județul Hunedoara, găzduiește, astăzi, festivitatea prilejuită de acordarea distinctiei LabelFrancÉducation. Cu această ocazie va fi dezvelită o plachetă amplasată la intrarea ȋn colegiu.

Prin hotărârea Ministerului Europei ṣi Afacerilor Externe francez din data de 30 august 2018, Colegiul Național Decebal din Deva a obținut LabelFrancÉducation pentru excelența în domeniul ȋnvățământului bilingv francofon. LabelFrancÉducation este o marcă a calității decernatӑ de Ministerului Europei și Afacerilor Externe unitӑților școlare străine care desfășoară un învățământ bilingv francofon de calitate. Astfel, 285 de licee din 53 de țări fac parte acum, din marea familie LabelFrancÉducation: UE – 123, Africa și Orientul Mijlociu-56, Asia Oceanicӑ -15, America – 58, Europa (țări non UE) – 33. Din România, 13 licee fac parte din marea familie LabelFrancÉducation. Distincția LabelFrancÉducation pe care Colegiul Național Decebal Deva o va primi, ȋn prezența Excelenței sale, Doamna Michele RAMIS – Ambasadorul Republicii Franceze în România, este acordată instituțiilor de învățământ străine care contribuie la promovarea limbii și culturii franceze.

Distincția recunoaște și valorizează unitățile şcolare publice sau private care oferă un program consistent de limbă franceză şi permite elevilor să descopere alte discipline în această limbă. Eticheta LabelFrancÉducation încearcă, de asemenea, să promoveze învățământul francofon bilingv de înaltă calitate în străinătate, în beneficiul elevilor și a comunității din care aceştia fac parte. Recunoașterea oficială a meritelor învăţământului bilingv de la Colegiul Naţional Decebal din Deva, se datorează întregii echipe pedagogice a profesorilor de limba franceză şi de discipline nonlingvistice predate în limba franceză (matematică, chimie, geografie).

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *