Ceremoniile de deschidere a noului an şcolar vor putea avea loc în spaţii deschise

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că ceremoniile de deschidere a noului an şcolar vor putea avea loc în spaţii deschise, cu purtarea măştii de protecţie şi cu o durată de cel mult o oră şi jumătate.

Cîmpeanu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise va fi doar la aceste evenimente.
“Pentru că şcoala începe pe 13 septembrie, avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului şcolar în spaţii exterioare, cu mască de protecţie şi cu o durată limitată la o oră, o oră şi jumătate. Este vorba de aglomerări să le putem permite, dar pentru a proteja elevii şi personalul din învăţământ să fie în spaţiu exterior şi cu mască chiar dacă nu avem în vedere obligativitatea purtării măştii de protecţie în incinta şcolilor odată cu deschiderea anului şcolar, dar este un moment special în care se creează aglomerări, sunt şi elevii de vârstă mică, în număr mare, sunt şi părinţi şi în această situaţie vă spunem de pe acum că se vor putea face, dar cu aceste două condiţii, mască de protecţie şi durată limitată în timp”, a transmis ministrul Educaţiei.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.