Cetatea Devei va avea o nouă telecabină

Telecabina care urcă cetatea Devei va fi înlocuită cu una mai modernă și spațiosă, având o capacitate de 30 de persoane și se va reamenaja zona pietonală de la poalele Cetății. Investiția face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva.

„Primăria Municipiului Deva a demarat procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de lucrări (proiectare și execuție) a obiectivului de investiție ,,Modernizare ascensor înclinat, acces Cetate Deva”. Ne aflăm în faza de evaluare a ofertelor depuse.

Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva va avea o capacitate de 30 de persoane. Investiția va cuprinde și modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații între care circulă telecabina, amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății (în prezent, zona stației de plecare a telecabinei nu este amenajată), redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare.

Durata de implementare a investiției de la semnarea contractului și predarea amplasamentului către firma care va câștiga licitația este de 12 luni (proiectare-2 luni, execuție-10 luni).

Valoarea estimată a investiției este de 15.778.243,09 lei fără TVA.

Telecabina care deservește în prezent Cetatea Deva a fost pusă în funcțiune în anul 2005 și are o capacitate de 16 locuri.  Instalația și echipamentele sunt depășite din punct de vedere al sistemelor funcționale  iar telecabina nu mai face față afluxului mare de turiști.

Noua telecabină va respecta toate cerințele obligatorii conform normelor și standardelor europene și va crește siguranța de transport pentru cei care vizitează monumentul istoric.

Această investiție face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce privește promovarea, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural precum și dezvoltarea activităților economice din domeniul turismului”, precizează primarul municipiului Deva, Nicolae Florin-Oancea.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *