Cetățean de Onoare al Municipiului Deva

Cu respect și bucurie i-am conferit astăzi, 28 septembrie 2023, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Deva, titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Deva doamnei Ana-Maria Rugescu.

Este un titlu onorific acordat în semn de recunoștință pentru activitatea și serviciile aduse comunității.

Doamna Ana-Maria Rugescu, a urmat cursurile Școlii gimnaziale de artă, continuând apoi cu Liceul de muzică și de arte plastice, făcând parte din prima promoție a Liceului de Arte din Deva (1969 – 1973). Ulterior a urmat cursurile Facultății de Arte Plastice și decorative din Cluj Napoca (1975 – 1979), licențiată în Arte Textile.

În timpul celor 20 de ani de activitate profesională le-a insuflat copiilor dragostea pentru artă, a organizat expoziţii în şcoală, galerii de artă sau diferite instituţii cu cele mai reprezentative lucrări ale elevilor. A participat la diferite concursuri între licee de artă, concursuri naționale și internaționale, unde elevii pregătiți special au obținut numeroase premii și medalii în Italia, Franța, Japonia, India, Polonia etc.

Pe plan personal a fost preocupată permanent de a studia, fiind membru titular în Uniunea Artiștilor Plastici din România, având numeroase participări la expoziții și saloane naționale și internaționale.

Īn decursul anilor a creat numeroase proiecte de tapiserii, ulterior transpuse în lână și diferite materiale. A creat obiecte textile, asamblaje, colaje de mari suprafeţe ritmate, după legi decorative proprii, moduli de piese, ce dezvoltă construcţii spaţiale originale, miniaturi textile, carte obiect, happeninguri textile, etc.

Munca de creație în atelier și cea de la catedră s-a completat reciproc, împrumutând de la elevi spontanietatea, sinceritatea și puritatea lor, dar în același timp dăruindu-le experiențele și cunoștințele proprii.

Ana-Maria Rugescu și-a adus contribuția la promovarea municipiului Deva.

Valoarea unui om este dată de binele făcut semenilor şi de contribuţia adusă comunităţii în care trăieşte.

 

Valoarea, calitatea şi performanţa trebuie apreciate, răsplătite şi promovate!

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *