Cetatea Medievală de la Mălăiești, vizitată contra cost

Cetatea medievală din Mălăiești va putea fi vizitată contra cost. Autoritățile locale din comuna Sălașu de Sus au decis, conform unei hotărâri a Consiliului Local că cetatea medievală poate fi vizitată achitând o taxă de intrare. Sumele sunt modice. Prețul unui bilet pentru adulți este de 5 lei, în timp ce copiii vor plăti 4 lei. Taxa a fost stabilită în cuantum de 4 lei/persoană pentru grupurile care sunt formate din cel puțin 10 peresoane.

Cetatea Mălăiești este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Mălăiești, comuna Sălașu de Sus. În Repertoriul Arheologic Național, monumentul apare cu codul 91143.01. Cetate cu donjon și incintă inelară din piatră, la care au fost adăugate ulterior 4 turnuri poligonale. Fortăreața medievală a fost ridicată, la sfârșitul secolului al XIV-lea, de familia de cnezi Sărăcin, la ieșirea din satul Mălăiești, ca punct de apărare împotriva unor atacuri mai ușoare.

La început, cetatea avea un singur turn principal, apoi a fost ridicat și un brâu de ziduri înalte de șase metri și patru turnuri care înconjurau donjonul. De-a lungul timpului, acestea s-au distrus, astfel că a rămas în picioare până astăzi doar turnul-donjon.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *