CFR Călători a introdus pe două rute importante noi trenuri de tip InterCity, din categoria premium

CFR Călători a introdus, începând de duminică, trenuri de pasageri de tip InterCity, care parcurg ruta într-un timp redus. Vagoanele sunt unele moderne, iar costul călătoriei este similar celui plătit în trenurile InterRegio, anunţă Ministerul Transporturilor, meţionând că acest nou serviciu se adresează atât clienţilor business, cât şi turiştilor care vor să ajungă la munte sau pe litoral.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit şi cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Vor fi introduse patru noi trenuri InterRegio pe două rute importante ce vor oferi servicii superioare, similiare trenurilor InterCity, de confort sporit și durată de parcurs redusă. Astfel, pe ruta Brașov – Constanța și retur va circula perechea de trenuri „Tomis Expres”, cu plecare din Brașov la ora 07:05, iar din Constanța la ora 17:00. Viteza maximă de circulație va fi de 160 km/h, iar durata de parcurs sub 4 ore și 30 minute. Totodată, pe ruta București Nord – Suceava și retur, cu grupe de vagoane la/de la Iași va circula perechea de trenuri „Ștefan cel Mare Expres”, cu durate de parcurs reduse, de 5 ore și 35 de minute pentru Suceava și aproximativ 6 ore pentru Iași.

Trenul „Tomis Expres” a parcurs, duminică, distanţa de 391 de kilometri între Braşov – Bucureşti – Constanţa în 4 ore şi 10 minute, „un record absolut în ceea ce priveşte durata călătoriei pe această rută”.

„Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanţei Braşov – Bucureşti în doar 2h si 07′, cu o singură oprire de un minut în  Predeal. Viteza maximă de circulaţie a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană)”, arată sursa citată.
FOTO: Ministerul Transporturilor
FOTO: Ministerul Transporturilor

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 şi vagon restaurant.

„Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Predeal, părţi componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiţii finanţate din fonduri europene cu contribuţie de la bugetul de stat”, menţionează Ministerul Transporturilor.

Conform sursei citate, acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât şi călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât şi în staţiunile de pe litoral.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.