Cîmpeanu, despre decizia ca şcoala să nu mai solicite date despre profesia părinţilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat decizia prin care şcolile nu vor mai cere din noul an de învăţământ informaţii despre profesia părinţilor, precizând că acestea nu îl ajută pe profesor în evaluare, care trebuie să fie obiectivă şi să măsoare progresul elevului, fără luarea în calcul a altor criterii. El a relatat că şi copilul său, ca elev, a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru.

Cîmpeanu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, despre decizia Ministerului Educaţiei ca şcolile să nu mai ceară informaţii despre profesia părinţilor.

„Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie să spunem mai jos, pe o ierarhie pe care nu mi-o asum din perspectivă socială. Pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educaţia al tututor copiilor. Pe de altă parte, aceste informaţii nu îl ajută pe profesor în evaluare pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului şi niciun fel de alte criterii”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă au fost cazuri în care s-au făcut diferenţe între elevi pe baza profesiei părinţilor, ministrul Educaţiei a răspuns:  „Dacă rămânem ancoraţi în realitate, ştim bine că da. Nu o să mă raportez la experienţele altora, dar am avut şi eu copil care a fost elev şi care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorente, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *