Cîmpeanu: Ordinul de ministru cu structura anului şcolar va fi semnat astăzi

Sorin Cîmpeanu a anunţat că luni va fi semnat ordinul de ministru cu privire la structura anului şcolar. Ministrul Educaţiei a mai spus că şcolile nu vor fi închise deoarece elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat, chiar dacă predarea va fi făcută online. El a mai spus că vor fi 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru Paştele catolic şi 10 zile pentru Paştele ortodox, iar grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice, cu avizul DSP.

„Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi. Aş vrea să fac o precizare importantă – şcolile nu se închid pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă – 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică. Nu se închid pentru că vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online. Spun că nu se închid deoarece un lucru foarte important – activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online”, a declarat luni Sorin Cîmpeanu.

 

Ministrul Educaţiei a mai spus că avantajul este că aceste zile de vacanţă din luna aprilie se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în luna iunie.

 

„De asemenea, grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP. Avantajul este, repet, că aceste zile de vacanţă în luna aprilie se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în luna iunie, cu condiţia respectării regulilor în şcoli, cu condiţia bunului mers a campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ şi este o condiţie îndeplinită, cu condiţia testării masive în şcoli, testare non-ivazivă şi de asemenea, cu condiţia sub rezerva evoluţiei ratei epidemiologice”, a completat Cîmpeanu.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.