Cinci medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică

Lotul olimpic de fizică al României a obţinut şi la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică cinci distincţii: o medalie de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz. Olimpiada s-a desfăşurat la Lisabona, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări.

Potrivit Ministerului Educaţiei, după performanţa din 2017, Petru Cotruţ, elev al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a trecut în palmares încă o medalie de aur. Sabina Drăgoi şi Ştefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) au obţinut medalii de bronz.

Concursul constă în susţinerea a două probe (una teoretică şi una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim care poate fi obţinut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală).

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări. Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 ţări, inclusiv România. Ţara noastră a găzduit competiţia de două ori (1972 şi 1983).

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *