Cinci persoane au fost rănite după ce un tren de marfă şi unul de călători s-au ciocnit în gara Ploieşti Triaj

UPDATE 17:30 – Primele date au comunicat cinci victime rănite ușor, dar după evaluarea pasagerilor s-a constatat că unsprezece persoane au fost rănite în urma accidentului feroviar produs miercuri după amiază în gara Ploieşti Triaj, unde două trenuri s-au ciocnit. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. Unul dintre răniţi are politraumatisme şi a fost preluat de un elicopter SMURD, pentru a fi adus în Capitală.


Primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri după-amiază, în gara Ploieşti Triaj, în apropierea municipiului Ploieşti, unde două trenuri au deraiat.
Primele date de la faţa locului arată că cinci persoane au fost rănite.
La locul accidentului au fost trimise patru ambulanţe SMURD, una de terapie intensivă, o ambulanţă pentru victime multiple, două echipaje de descarcerare şi două echipaje de stingere.  IGSU a anunţat că în sprijinul echipejelor prahovene, la faţa locului a fost trimisă şi echipa CBRN a Unitatii Speciale de Intervenţie in Situatii de Urgenta. De asemenea, un elicopter SMURD se deplasează in zonă.
Oficialii CFR nu au precizat, până la ora transmiterii acestei ştiri, condiţiile în care s-a produs accidentul.
Conform IPJ Prahova, primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.
Sursa citată precizează că în urma impactului primul vagon al trenului de persoane a sărit de pe şine.
Reprezentanţii ISU precizează că, în urma primelor evaluări, mecanicii celor două garnituri feroviare şi trei pasageri sunt răniţi. Aceştia nu sunt răniţi grav, arată primele informaţii.
Traficul feroviar în gara Ploieşti Triaj este complet blocat, pe ambele fire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *