Cine este Nicolae Alexe, noul “Cetățean de onoare al municipiului Deva”?

Consiliul Local al municipiului Deva a decis, la propunerea Liceului cu program sportiv “Cetate” Deva conferirea titlului de “Cetățean de onoare” lui Nicolae Alexe. Acesta o antrenează și pe atleta Florentina Marincu Iușco.

Este o recunoaştere a meritelor acestui om deosebit care a antrenat în cariera lui sportivi cu performanţe remarcabile la competiţii naţionale şi internaţionale de atletism. Nicolae Alexe este şi antrenorul atletei Florentina Marincu-Iusco (care este deja Cetăţean de onoare al municipiului Deva) care deţine 8 titluri la campionatele balcanice de juniori şi seniori şi este multiplă campioană naţională. Nicolae Alexe şi Florentina Iusco sunt o echipă care ne reprezintă oraşul cu cinste.Valoarea unui om este dată de binele făcut semenilor şi de contribuţia adusă comunităţii în care trăieşte. Valoarea, calitatea şi performanţa trebuie apreciate, răsplătite şi promovate! Ziua de astăzi este despre oameni frumoşi, oameni pe care este de ajuns să îi întâlneşti o singură dată şi să rămâi profund impresionat. Vorbesc despre frumuseţea caracterului lor, despre ceea ce realizează şi lasă în urma lor.Aşa sunt cei doi oameni inimoşi, cărora le doresc mult succes în continuare şi îi asigur de tot respectul şi susţinerea mea”,  a ținut să precizeze Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Nicolae Alexe s-a născut la Deva și aici a ales să își continue cariera.

“A absolvit Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar după 36 de ani dedicați atletismului la Liceul cu Program Sportiv “Cetate” Deva, se află la apogeul carierei profesionale, cu mult peste activitatea cotidiană de cadru didactic de excelență: antrenează pentru Campionatele Mondiale de Atletism (Seniori) de la Doha, Qatar; antrenează pentru Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo; antrenează pentru toate competițiile majore din atletismul mondial din această perioadă; la ora actual, domnul Nicolae Alexe este cel mai titrat antrenor devean de atletism”, arată autoritățile locale din municipiul Deva.

Nicolae Alexe s-a născut la data de 13 iulie 1960 în municipiul Deva. De-a lungul carierei sale, Nicolae Alexe a antrenat mai multe  sportive care au obținut rezultate la disciplinele sportive la care au concurat. Antrenorul Nicolae Alexe fost campion național la săritura în lungime.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *