Cine este noul comandant al Forţelor Navale Române

Contraamiralul Mihai Panait este noul comandant al Forţelor Navale Române, el preluând conducerea instituţiei de la viceamiralul Alexandru Mîrşu. Mihai Panait a fost comandantul Fregatei “Regele Ferdinand” între 2009 – 2013.

Forţele Navale au transmis printr-un comunicat de presă, că viceamiralul Alexandru Mîrşu a predat conducerea Forţelor Navale Române contraamiralului Mihai Panait, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi, 30 iunie, în portul militar Constanţa, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

La festivitate, a fost citit decretul prezidenţial de trecere în rezervă a viceamiralului Mîrşu, prilej cu care i-a fost conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”, cu însemn de pace, pentru militari, din partea preşedintelui României, pentru întreaga activitate depusă în slujba ţării, în cei 40 de ani de activitate.

În continuare, a fost prezentat ordinul ministrului apărării naţionale, prin care contraamiralul Mihai Panait, comandantul Flotei, a fost împuternicit şef al Statului Major al Forţelor Navale, după care acesta a preluat drapelul de luptă al instituţiei de la predecesorul său.

“Ceremonia de predare-primire a conducerii Forţelor Navale Române s-a desfăşurat în prezenţa unei audienţe reduse, în concordanţă cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. La festivitate au participat şefii statelor majore ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene, şefi ai unor structuri centrale din MApN, foşti şefi ai Statului Major al Forţelor Navale şi comandanţi de mari unităţi din Marina Militară Română”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Contraamiralul Mihai Panait s-a născut în anul 1968, a absolvit Liceul Militar de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa (1986) şi Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie (1991). Pe parcursul carierei sale, a ocupat numeroase funcţii la bordul navelor militare, printre care şi pe cea de comandant al fregatei ,,Regele Ferdinand”, în perioada 2009-2013, când a reprezentat Forţele Navale Române în diferite misiuni în teatre de operaţii maritime.

Viceamiralul Mîrşu a fost numit la conducerea Forţelor Navale Române în anul 2013 şi este amiralul care a deţinut comanda Marinei Militare Române pentru cea mai lungă perioadă de timp, după Revoluţia din Decembrie 1989.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *