Cine să-l mai creadă pe Bobouțanu?

După cum ne-a obișnuit, Dan Bobouțanu, în disperată căutare de „vinovați”, aruncă iar petarde în spațiul public. Speră ca fumul rezultat să acopere incompetența, slaba administrare și lipsa de viziune de care dă dovadă.

„Săracu’ primar” se dă lovit! A  găsit încă un „vinovat” pentru lipsa sa de performanță: pandemia

Dan Bobouțanu se plânge că încasările la bugetul local  au scăzut cu 40% față de anul trecut. În acest timp, la nivel național trimestrul întâi se închide  cu mult mai bine din punct de vedere al veniturilor bugetare, ba, mai mult, avem creștere economică. Norocul românilor că țara nu mai este condusă de dăncili, personaje incapabile să producă performanță! Ghinionul nostru, al hunedorenilor, că încă suntem în mâna lor!

Într-un interviu realizat de un cotidian local sub titlul Pandemia lovește primăria, edilul şef al Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a declarat  că încasările din taxe şi impozite locale au scăzut faţă de anul trecut cu 40 la sută. „Ţinem situaţia sub control, sperăm ca hunedorenii să înceapă să-şi achite impozitele de acum încolo. Regretăm că guvernul nu plăteşte şomajul tehnic şi pentru instituţii. De aceea, suntem nevoiţi să plătim noi şomajul tehnic pentru salariaţii care au fost în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă”, a afirmat primarul Dan Bobouţanu.

Când se referă la faptul că au scăzut încasările din taxe și impozite cu 40% față de anul trecut își pune oare primarul întrebarea de ce s-a întâmplat acest lucru? Interesant este faptul că în decembrie 2019 se lăuda că bugetul duduie. Așadar nu poate da vina pe coronavirus pentru încasările mai mici deoarece perioada cu interdicții de deplasare a început abia la finalul lunii martie când bonusul de 10% ce motivează cetățenii să plătească era în vigoare.

De ce au scăzut încasările?

Hunedoara  se confruntă dramatic cu lipsa locurilor de muncă! Din trâmbițatele promisiuni ale primarului s-a ales praful, numărul de locuri de muncă a scăzut drastic în loc să crească. Și cum principala sursă de alimentare a unui buget local sunt impozitele pe salarii, este normal ca veniturile la bugetul local să scadă.

Acum, că se apropie alegerile, viața gri din Hunedoara devine din nou o viitoare viață roz, dacă este să ne uităm iar în gura lui Bobouțanu. Căci cu un astfel de primar, hunedorenii trăiesc bine, dar, din păcate, doar în visele privind „viitorul luminos” descris cu un tupeu fără seamăn de primar și  propagandiștii plătiți gras din banii contribuabililor.

Vă mai aduceți aminte ce promisiuni și ce basme frumoase despre investiții și investitori a  răspândit Dan Bobouțanu, în spațiul public, în campania electorală din 2016? Dacă vă joacă feste memoria, fiți liniștiți: Bobouțanu o ia de la capăt cu promisiunile. Vă aduce el aminte despre cum se  cumpăra  voturi vânzând iluzii.  În cei 4 ani de mandat,  nu s-a realizat mai nimic din vechile promisiuni și acum se văd urmările. Lipsa locurilor de muncă este un motiv real de viață rea și grea în Hunedoara. Nu sunt investitori, nu sunt locuri de muncă, de unde bani la bugetul local?!

Ce  viziune de dezvoltare are  un primar care acceptă ca  economia municipiului Hunedoara să fie susținută doar de pensionari?!

 

Mircea GOIAN

 

sursă foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *