Cine va strânge gunoiul în județul Hunedoara

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință ordinară, transmiterea în administrare operatorilor zonali desemnați în urma procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Zona de colectare 3 – Centru și Zona de colectare 4 – Valea Jiului.

Contractul pentru Zona de colectare 3 – Centru a fost atribuit Asocierii SC BRAI – CATA SRL  (lider asociat – 60%) și  SC TED TRANS 2002 SRL (40% – asociat). Valoarea contractului este de 135.063.395,77 lei fără TVA, iar durata acestuia este de 8 ani.

Această asociere de operatori se mai ocupă, pentru următorii 8 ani, și de Zona 2 – Hațeg, aici valoarea contractului fiind de 14.221.175 lei și Zona 1 – Brad, valoarea contractului fiind de 20.090.738 lei.

De zona de colectare 4 Valea Jiului se va ocupa SC SUPERCOM SA, câștigând licitația în favoarea celor de la SC BRAI-CATA SRL. Durata contractului este tot de 8 ani și are o valoare de 51.168.983,36 lei, fără TVA. Acesta este ultimul contract semnat pentru cele patru zone în care a fost împărţit judeţul pentru noii operatori de salubrizare.

Licitațiile pentru serviciile de salubrizare au fost organizate de ADI Deșeuri Hunedoara, asociație din care fac parte toate primăriile din județ și CJ Hunedoara.

Odată cu implementarea proiectului finanțat din fonduri europene, Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor, s-a stabilit ca județul Hunedoara să fie împărțit în patru zone de colectare, Zona 1 – Brad, Zona 2 – Hațeg, Zona 3 – Centru, Zona 4 – Valea Jiului.

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.