Cîţu anunţă că în şedinţa de Guvern vor fi aprobate acte normative „care nu suportă amânare”

Premierul Florin Cîţu anunţă că în şedinţa de Guvern de joi vor fi aprobate şapte acte normative „care nu suportă amânare”, între care o hotărâre privind alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale, o ordonanţă care clarifică situaţia personalului care lucrează în centre de vaccinare, dar şi un memorandum privind achiziţia a alte 4,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech.

„În şedinţa de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Astfel, este vorba de o hotărâre de guvern vizând „alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% şi am reglementat modalitatea de majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie, în condiţiile identificării altor surse de finanţare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat”.

De asemenea, pe ordinea de zi se află o Ordonanţă de Urgenţă care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare. „Clarificăm situaţia statutului rezidenţilor care lucrează în aceste centre de vaccinare”, arată Cîţu.

Totodată, Guvernul va aproba un Memorandum prin care Ministerul Sănătăţii încheie o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

Alte acte normative menţionate sunt: Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătăţii şi care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca; Ordonanţă de Urgenţă pentru programul de restructurare al CEO; Proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G şi un Memorandum cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *