Cîţu: PSD a informat Comisia Europeană că va suspenda contribuţiile la Pilonul II de pensii

Senatorul PNL Florin Cîţu acuză PSD de minciună, pentru că ar fi informat Comisia Europeană că va suspenda contribuţiile la Pilonul II de pensii. Liberalul publică un extras dintr-un document atribuit CE, în care se arată că Guvernul de la Bucureşti ar fi informat de la începutul lunii aprilie Execuvitul european în legătură cu această intenţie.

”Guvernul, PSD, minstrul finanţelor publice MINT! În perioada 10-11 aprilie au fost discuţii cu reprezentanţii CE despre faptul că România ignoră creşterea alarmantă a deficitului structural. În contextul acestor discuţii, guvernul României a informat CE de planurile sale de suspendare a contribuţiei pentru Pilonul II de pensii şi că va face această contribuţie «faculativă». După cum vedeţi în text, există mai multe riscuri inclusiv pierderea beneficiilor de pe urma aplicării clauzei pentru reforme sistemice care permite devieri de la ţintă de deficit”, a scris Florin Cîţu pe contul său de Facebook, postând şi un extras din documentul la care face referire.

”Dacă până şi CE ştie, de ce face PSD acest circ? Ce ascunde? PSD are nevoie de timp ca să vină cu strategia de comunicare. Deja au planurile de suspendare a contribuţiei pentru Pilonul II, iar acum se gândesc cum se ni le bage pe gât şi să facem cât mai puţin scandal. Nu trebuie lăsaţi! PSD-iştii mint doar pentru a mai câştiga timp”, afirmă senatorul PNL.

În extrasul publicat de Florin Cîţu se arată că Guvernul ar obţine astfel peste 7 miliarde de lei anual, ceea ce ar ajuta Executivul să acopere deficitul bugetar. Potrivit documentului, măsura ar fi benefică doar pe termen scurt, pentru că pe termen mediu şi lung s-ar crea o şi mai mare presiune pe sistemul public de pensii.

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *