CJ Hunedoara a scos la licitație contractul GreenLine Valea Jiului

CJ Hunedoara a scos la licitație contractul privind Revizuirea proiectului tehnic, asistenta tehnica din partea proiectantului si executia lucrarilor în cadrul proiectelor: ,,Linia verde de autobuze electrice intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului’’ – Componenta 1, cod SMIS 122119 si Componenta 2, cod SMIS 122120”.

40.765.067 de lei este valoarea contractului. Contractul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

31 martie este data limită pentru depunerea ofertelor.

Obiectivul propus este realizarea unui traseu de transport public ecologic numit – Linie verde de autobuze electrice între Petrila – Petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului prin doua componente, respectiv Componenta 1 cod SMIS 122119 şi Componenta 2 cod SMIS 122120

„Circulatia pe drumurile publice existente intre localitatile din Valea Jiului se realizeaza preponderent cu autovehicule poluante. Cresterea accentuata a parcului de masini la nivelul zonei a determinat uzura fizica si morala a infrastructurii rutiere, implicit a coridoarelor deservite transportului public, precum si cresterea continua a nivelului de poluare. Avand in vedere ca amenajarile pentru fluidizarea traficului sunt limitate in functie de fondul construit existent si de geografia montana, iar la traficul local se adauga si circulatia de transit a vizitatorilor spre Parcul Retezat, la orele de varf se inregistreaza congestionari de trafic generatoare de consunuri suplimentare insotite de efectele bine cunoscute asupra emisiei de noxe. Pe langa acestea, se suprapun si alti factori care justifica infiintarea unui sistem de transport public de calatori integrat, respectiv lipsa confortului, siguranta scazuta si costul economic prohibitiv fapt ce limiteaza mobilitatea in zona. Tinand cont de cele de mai sus, a fost elaborat un studiu de fezabilitate prin care se propune realizarea unei infrastructuri specializate in vederea implementarii unui transport public nepoluant in Valea Jiului”, arată documentul.

Prin realizarea acestei investitii se va reabilita reteaua de transport public privind un traseu principal intre localitatile Uricani si Petrila si 3 trasee secundare, respectiv Aninoasa – DN 66, Petrila – Jiet, si Valea de Brazi – Cheile Butii. Pe aceste trasee va fi reabilitata infrastructura rutiera si se vor reabilita 108 statii de calatori. Deasemenea, vor fi realizate doua statii de capat la Uricani si Petrila precum si un depou in Orasul Vulcan. Transportul public de calatori va fi realizat prin 26 de autobuze electrice dotate cu sistem de e-ticketing, autobuze ce vor fi incarcate prin 40 de statii de incarcare electrice din care 30 de incarcare lenta. 8 statii de incarcare rapida, iar in Orasul Petrila vor fi montate 2 statii de incarcare rapida pentru autoturisme/autobuze.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *