CJ Hunedoara are cel mai bine plătit funcționar public din România

Cine credea că funcționarii publici cu cele mai mari lefuri sunt prin ministere ori, mai ales, prin organismele de control financiar și bancar se înșeală. Acesta poate fi găsit la Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.  Conform lui Florian Toma, consilier județean PNL, cel mai bine plătit funcționar din România, din bani publici, este administratorul special al SC Drmuri și Poduri SA, aflată în faliment. În ședința ordinară de miercuri, 28 noiembrie, a CJ Hunedoara, Florian Toma i-a cerut administratorului special al societății falimentare, la care Consiliul Județean este acționar majoritar, să își prezinte activitatea, numărul de ore prestate în această funcție și unde poate fi găsit. “De 20 de luni calendaristice Consiliul Județean Hunedoara l-a numit administrator special la SC Drumuri și Poduri SA, în faliment, pe domnul Cristian Matieș. În această perioadă nu am apucat să îl cunosc pe acest domn și nici nu știu ce activitate desfășoară, pe un salariu de 3.000 de lei pe lună. Aș dori să ne informeze despre câte ore lucrează, una pe zi sau zece pe zi, sau câte or fi. În cazul în care lucrează doar o oră pe zi, ceea ce așa și pare, este cel mai bine plătit funcționar public din România”, a spus Florian Toma.

La rândul său, Cristian Matieș a precizat că i-a prezentat raportul de activitate președintelui Mircea Bobora, de la PSD, căruia i-a și prezentat stadiul dosarului de faliment din 2009, și că lichidatorul judiciar a vândut unul dintre cele trei active ale societății, cel din Deva, făcând și precizarea că la cel din Păuliș sunt probleme legate de terenul pe care se află unele construcții. Apoi Cristian Matieș a anunțat că mai este și un activ la Uroi și poate prezenta unele cifre celor care doresc, dar a fost întreupt de Mircea Bobora. “Cifrele ar trebui să fie prezentate de lichidatorul judiciar. Iar pe domunul administrator îl rog ca, până la viitoarea ședință ordinară, cea de pe 14 decembrie, să transmită consilierilor județeni telefonul, mail-ul și adresa unde poate fi contactat”, a spus Mircea Bobora care, ca și Cristian Matieș, nu a făcut nicio referire la salariu.

“Poate că este vina mea că nu am apucat să îl cunosc până acum pe domnul Matieș, care a spus că a fost de 20 de ori la Consiliul Județean. Probabil că a venit și i-a prezentat un raport președintelui și și-a încasat salariul. Pe cale de consecință, am solicitat președintelui Mircea Bobora ca, în luna decembrie, să inițieze un proiect de hotîrâre prin care salariul administratorului special de la SC Drumuri și Poduri SA, aflată în faliment, să fie redus de la 3.000 de lei pe lună la 500 de lei. Consider că această sumă de 500 de lei este îndestulătoare pentru activitatea pe care o desfășoară și cheltuielile pe care le are, însă în opinia mea, domnul Cristian Matieș nu a făcut nimic, dar absolut nimic, în funcția pe care o ocupă”, a mai precizat Florin Toma, consilier județean PNL. Nu este de neglijat nici faptul că, așa cum afirmă Florian Toma, administratorul special al firmei falimentare, Cristian Matieș, nu este nimeni altul decât finul lui Laurențiu Nistor, președintele organizației județene Hunedoara a PSD.

 

Amarildo Szekely

Un comentariu la „CJ Hunedoara are cel mai bine plătit funcționar public din România

  • 30 noiembrie 2018 la 16:09
    Permalink

    Cine are curajul sa taie bani de la omul lui Nistor.Au avut ei curajul sa-l puna Adm desi era condamnat cu cazier

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *