CJ Hunedoara nu vrea să repare un drum din Petroșani

CJ Hunedoara invocă diverse motive pentru a nu repara un drum din municipiul Petroșani, drum folosit de utilajele care duc gunoiul din întreaga Vale a Jiului spre stația de sortare din zona Dâlja. Problema drumului a fost ridicată Tiberiu Iacob Ridzi, dar și de consilierul județean PNL, Toma Florian.

Consilierul județean a venit cu exemple concrete de asocieri între CJ Hunedoara și diferite primării din județ pentru realizarea unor astfel de proiecte.

” Prin votul nostru, al consilierilor județeni, am adoptat cele două proiecte de hotărâre – hotărârea deja 126 și 127 – care fac trimitere la situații similare cu ceea ce v-am solicitat la vremea respectivă. Deci, iată, domnule președinte, căile legale au fost identificate de către executiv și au fost puse în practică prin cele două proiecte de hotărâre pe care tocmai le-am votat. O cale legală se referă la art.22 și 221 alin.3 din Ordonanța privind regimul drumurilor, care permite preluarea temporară în administrarea consiliului județean a unei porțiuni de drum, iar cealaltă cale legală este cea prevăzută în Legea finanțelor publice la art.35 alin.1 – colaborarea sau asocierea pentru lucrări sau servicii de interes public și, desigur, articolul invocat de dumneavoastră: art.73 alin.7 din Codul administrativ, care, de asemenea, permite asocierea unităților administrativ-teritoriale pentru promovarea unor interese comune. Așadar, domnule președinte, ați demonstrat că există cadru legal în ceea ce v-am solicitat la vremea respectivă și, dacă există voință din partea executivului, poate fi realizat într-un cadru legal. Așadar, domnule președinte, Consiliul local și Primăria Petroșani v-a înaintat o adresă care va ajunge la dumneavoastră, probabil în cursul zilei de astăzi, dacă nu a și ajuns, prin care solicită preluarea temporară în administrarea consiliului județean, în vederea reabilitării prin asfaltare, a unor tronsoane din porțiunea de drum amintită mai înainte. Ați identificat calea legală, există solicitarea din partea primăriei și solicităm și noi, domnule președinte, să dați curs acestei solicitări”, a spus consilierul județean PNL, Toma Florian.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, care s-a grăbit să răspundă, a ținut să sublinieze că  „Consiliul Județean Hunedoara, domnule Toma, nu poate repara drumurile domnului Tiberiu Iacob Ridzi”.

Dan Daniel, secretarul general al CJ Hunedoara, a ținut să precizeze că drumul ar trebui reparat de operatorul care se ocupă de deșeuri.

Administrația publică din Petroșani a fost de acord, în urmă cu 6 ani, să dea acel teren Consiliului Județean Hunedoara pentru investiția din fonduri europene care cuprindea și această stație de transfer, pentru că altfel s-ar fi făcut undeva la Simeria și reprezenta o altă cheltuială în plus pentru locuitorii din Valea Jiului.

 

Colaborator

foto: cronicavj.ro

Un comentariu la „CJ Hunedoara nu vrea să repare un drum din Petroșani

  • 23 iulie 2020 la 7:36
    Permalink

    asa se intampla si cu DJ761 B Barsau Nojag Varmaga Banpotoc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *