CJ Hunedoara pune lupa pe asfaltatori

Lucrările la drumul spre Prislop vor fi cele analizate amănunțit de conducerea Consiliului Județean Hunedoara. De acolo vor fi luate primele probe de asfalt, pentru a se verifica dacă sunt respectați toți pașii de realizare a lucrării, conform contractului, așa cum se anunțase în primăvară.

”Consiliul Județean Hunedoara a decis să facă teste de verificare a lucrărilor realizate. Numele firmei se va face cunoscut în faza de execuție a covoarelor asfaltice cu informarea tuturor celor interesați. S-au trimis cereri de oferte la toate laboratoarele autorizate de ISC Hunedoara. Fiecare furnizor de mixturi asfaltice trebuie să funcționeze având un laborator propriu de încercări gradul II, care să certifice calitatea materialelor care intră în compoziția mixturilor asflatice și produsul final. În cazul în care beneficiarul dorește încercări suplimentare, poate apela la serviciile unui laborator independent, care va preleva probe și va emite buletine de încercare pentru materialele verificate. Aceste tipuri de verificări se pot face pe parcursul execuției sau la recepția lucrărilor”, se arată într-un răspuns al oficialilor din CJ către redacția Replica – INFO HD.

Potrivit lui Daniel Andronache, primele analize vor fi efectuate la lucrarea DJ 687K Silvaș – Prislop, pe o lungime de 7,175 km: ”Cel mai probabil, aceste analize vor fi efectuate în august, atunci când se va turna covorul asfaltic”.

Titularul de contract este SC Strade Conscom SRL, asociat cu SC Sercotrans SRL. Valoarea contractului este de 8.480.646,45 lei, iar termenul de finalizare al lucrării este de 30 septembrie 2017.

Potrivit informațiilor de la Registrul Comerțului, SC Strade Conscom SRL a fost înființată în 11 noiembrie 2013, iar administrator și asociat unic este, acum, Elisei Pup. În 2015 a avut o cifră de afaceri de 4.706.555, un profit net de 376.155 și datorii în valoare de  1.883.982 lei.

SC Sercotrans SRL s-a înființat în 26 februarie 1999, iar administrator este Daniela Popescu, iar asociat este Ninu Dan Popescu. În 2016 a avut o cifră de afaceri de 4.573.228, un profit net de 1.417.300 și a înregistrat datorii de 1.418.239 lei.

În 19 aprilie, în presa locală a apărut un articol în care Daniel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, preciza că, Pentru a evita eventualele lucrări de slabă calitate la drumurile judeţene, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a întocmit o procedură prin care drumarii vor fi monitorizaţi pas cu pas. Mai concret, executivul CJ Hunedoara a decis ca lucrările de reparaţii să fie supravegheate de către o firmă de consultanţă care va preleva probe de la asfaltul turnat pe drumurile judeţene. Iar în cazul în care materialele folosite nu vor fi adecvate, cheltuielile nu vor fi decontate către constructor.”

Anamaria NEDELCOFF

 

 

 

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.