CNAIR a lansat licitația Secțiunii 4 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

După ce pe 6 martie CNAIR a anunțat câștigătorul licitației celor 13,17 km ai Secțiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, iată că pe 9 martie este lansată și licitația pentru secțiunea 4 a autostrăzii A1, 9,86 km, între Tigveni și Curtea de Argeș.

“Sâmbătă, 09.03.2019, CNAIR a lansat licitația Secțiunii 4 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Este vorba de 9,86 km între Tigveni și Curtea de Argeș. Costul estimat este de 2 miliarde RON fără TVA. Câștigătorul va avea la dispoziție 16 luni doar pentru proiectare și alte 44 de execuție efectivă în teren. Garanția minimă este 5 ani.

Sectorul conține și un tunel de 1,35 km în apropierea orașului Curtea de Argeș, primul tunel forat (săpat în versant) de pe o autostradă din țara noastră.

Mai mult, tronsonul are poduri și viaducte de aproape 2,5 km lungime totală. Împreună, structurile majore ajung la 40% din traseu. Nici nodul Tigveni nu este de neglijat sau pasajele peste autostradă. Ca să se respecte rigorile legislației de mediu, se vor instala panouri fonoabsorbante pe 4 km!

Pe lângă dotările și caracteristicile drumului, prețul estimat aparent exorbitant, de 425,5 milioane de euro, include și riscurile derivate din faptul că investigațiile de teren sunt grosiere (suntem diplomați).

Așa pățești când studiul de fezabilitate este prost: trebuie să lași “marjă de eroare” astfel încât contractul de lucrări să poată acoperi eventualele probleme tehnice (alunecări, modificări de soluții).

Pe forum găsiți detalii din caietul de sarcini, planșele cu planurile de situație și alte amănunte interesante: http://bit.ly/2EXlwQm. Nu vă grăbiți. Vom circula cu 130 km/h pe-aici prin anul 2025, cel mai devreme”, scrie pe pagina de facebook a Asociației Pro Infrastructura.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *