CNAIR: Restricţiile de circulaţie pe autostrada Sibiu – Orăştie au fost ridicate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi ridicarea restricţiilor de circulaţie pe autostrada Sibiu – Orăştie, segmentul Sibiu-Sebeş, după ce au fost reparate fisurile apărute în urmă cu patru zile.

”Începând cu ora 20.00 se circulă fără restricţii, pe ambele benzi ale autostrăzii 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş (km 276+100 – km 276+170), după ce au fost remediate deteriorările apărute în urmă cu patru zile la calea de rulare”, se arată în comunicat.

Reparaţiile au fost efectuate de echipele companiei Hidroconstrucţia. Acestea vor continua, iar miercuri va începe lucrărea de refacere a sistemului de drenaj al autostrăzii, în zona respectivă, potrivit CNAIR.

În 26 octombrie, reprezentanţii ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, care monitorizează acest sector de drum, împreună cu poliţia rutieră, au decis devierea circulaţiei pe banda doi şi impunerea unei restricţii de viteză de 60 km/oră, după ce au constatat că pe o distanţă de 70 de metri au apărut în carosabil fisuri, crăpături şi denivelări.

”În urma expertizei efectuate la faţa locului s-a stabilit că problemele au fost cauzate în special de incorecta execuţie a unui dren longitudinal, motiv pentru care apa s-a infiltrat în corpul autostrăzii ceea ce a produs deteriorări atât pe banda de urgenţă cât şi pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş”, se arată în comunicat.

Acest segment de autostradă face parte din autostrada Orăştie-Sibiu, parte din A1 (Bucureşti-Nădlac) şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri.

”Ca urmare a acestor probleme a fost reziliat contractul cu Antreprenorul Salini Impregilo SpA., căruia i-a fost reţinută garanţia de bună execuţie, în valoare de aproximativ 60 milioane lei. Toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din suma reţinută”, se arată în comunicat.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.