CNCAV: 128.400 doze de vaccin Moderna au ajuns în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă, de 128.400 doze, de vaccin Moderna a ajuns în ţară, urmând să fie distribuită la centrele regionale de la Constanţa şi Timişoara.

„128.400 doze de vaccin Moderna vor sosi astăzi, 13 mai a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite la Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 42.000 doze şi Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 86.400 doze.

Până în prezent, 853.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 542.078 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.