CNI construiește o bază sportivă la Lupeni

Compania Națională de Investiții a atribuit un contract de peste 5 milioane de lei pentru „Proiectare, execuţie lucrări şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii Construcţii de baze sportive proiect tip 1 – V2, încălzire cu gaz: „Construire bază sportivă TIP 1, Str. Tineretului, nr. 43, municipiul Lupeni, judeţul Hunedoara””.

5.184.403 de lei este valoarea contractului, care a fost atribuit societăților TPS ENGINEERING & ASOCIAŢII,  CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL, CONSTRUCTIM S.A. și Adru Solution S.R.L

Investiția este realizată în cadrul proiectului EURO 2020.  Guvernul României şi  Federaţia Română de Fotbal promovează dezvoltarea fenomenului fotbalistic în România prin construirea unui număr de 400 de terenuri de fotbal acesta fiind unul din elementele esenţiale ale proiectului UEFA EURO 2020 în România precum şi strategia de dezvoltare teritorială a României prin crearea unei infrastructuri sportive de referinţă.

După finalizarea proiectului, costurile pentru întreţinerea şi funcţionarea în parametrii optimi vor fi suportate din surse proprii de către UAT Lupeni, jud. Hunedoara

Bază sportivă va cuprinde teren pentru fotbal, teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, clădire pentru vestiare, cabina de poartă, parcare, alei pietonale și spaţii verzi.

„Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeţei utile de evoluţie 75,50 x 117,00m şi cele ale suprafeţei utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protecţie perimetrală are lăţimea de 3,00m pe laturile lungi şi 6,00m pe laturile scurte. Marcajele terenului sunt conforme cu cerinţele Regulamentului de organizare aactivităţii fotbalistice din 2018 al Federaţiei Române de Fotbal. Terenul poate fi marcat şi pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafeţele vor fi 40,00 x 60,00m. Suprafaţa de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast şi piatra compactate. Suprafaţa de joc va avea pante de 0,5% către laturile lungi; drenarea apelor pluviale va fi asigurată prin stratul suport.  Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 14 scaune pentru rezerve şi antrenori. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilităţi locomotorii. Tabela de marcaj şi cel puţin 5 catarge pentru drapele se vor amplasa pe latura scurtă opusă clădirii pentru vestiare. Va exista o instalaţie pentru iluminat nocturn. Suprafaţa de joc va fi delimitata cu o împrejmuire din stâlpi metalici şi plasa bordurata cu înălţimea de 1,50m pe laturile lungi şi cu un gard de protecţie din stâlpi metalici şi plasa textile cu înălţimea de 6,00m pe laturile scurte. Accesul sportivilor se va face printr-o poartă metalică dinspre clădirea pentru vestiare; accesul spectatorilor se va face printr-o poartă metalică dinspre parcare”, mai arată documentul.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *