CNSAS prezintă imagini cu tineri reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau: Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) prezintă luni pe pagina sa de Facebook, în contrast cu fotografii de la festivaluri precum Untold şi Electric Castle, imagini cu tineri din Bucureşti reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau, alături de mesajul: ”Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”.

„Vara s-a sfârşit, Electric CastleUNTOLD şi cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet. Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite? Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?”, este mesajul CNSAS.
Instituţia prezintă câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau.
”Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”, este mesajul de la finalul postării.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *