CNSU: Marea Britanie intră pe lista roşie, din cauza noii tulpini de coronavirus

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a introdus, sâmbătă, Marea Britanie pe lista roşie, din cauza noii tulpini de coronavirus. De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru strănii care vin din state terţe, indiferent de lista pe care sunt incluse ţările respective.

CNSU a aprobat, sâmbătă, Hotărârea nr. 35 prin care se propune:

• Modificarea clasificării ţărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roşie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)

• Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile,  pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii.
Condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor covid nu este pe deplin cunoscută la nivel internaţional

• Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

 

news.ro

credit foto: cursdeguvernare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.