Cod portocaliu de caniculă, în cinci județe

A fost modificat codul de caniculă și disconfort termic. Meteorologii au emis o ultimă avertizare, în care codul galben a fost transformat în cod portocaliu pentru cinci județe din vestul și sud-vestul țării. Specialiștii atrag atenția că în această zonă temperaturile pot urca în jurul valorii de 40 de grade.

„Val de căldură și disconfort termic accentuatValul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

 

Caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat – În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade, iar în sud-vestul Olteniei, izolat se vor atinge 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade”, potrivit Administrației Naționalea de Meteorologie din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *