Coduri Galben și Portocaliu de vreme instabilă, în cea mai mare parte a țării

Începând cu orele amiezii și până marți, 4 iunie, la orele 3:00, meteorologii de la ANM, au emis două coduri de instabilitate temporar accentuată și accentuată, ce vizează aproape întreaga țară.

Potrivit specialiștilor, se vor înregistra intensificări ale vântului, averse însoțite de descărcări electrice, care spre a doua parte a zilei de luni, 3 iunie 2024, se vor intensifica.

 

Cod Galben:

„3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, informează sursa citată.

Cod Portocaliu

„3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp”, precizează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *