Colegiul Național Decebal, Școală Ambasador a Parlamentului European

Colegiul Național Decebal din Deva a obținut titlul de Școală-Ambasador a Parlamentului European. Distincția a fost acordată de Carmen Gâlie – coordonator EPAS – România, împreună cu  Marinica Stoian – inspector general în Ministerul Educației și Maria Grapini, europarlamentar din partea Grupului Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților.

„Programul le oferă tinerilor noştri, ocazia de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai UE și de a învăța despre modul în care pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene. Mulțumim minunatei echipe Epas a Colegiului Național „Decebalˮ din Deva și tuturor susținătorilor noștri”, susține Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal” Deva.

Ceremonia de acordare a titlului de Școală-Ambasador a Parlamentului European a avut loc la sediul Biroului de legătură al Parlamentului European din România. Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe tinerii din ȋnvățământul preuniversitar provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite, cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.