Columbofilii au metode ilegale pentru a îndepărta păsările răpitoare

Unii dintre columbofili au metode ilegale prin care încearcă să îndepărteze păsările răpitoare. În județul Hunedoara există mulți iubitori de păsări și anume columbofilii. Aceștia cresc porumbei. Din păcate unii dintre ei, și nu numai, detestă o specie de pasăre, și anume uliul porumbar (Accipiter Gentilis), care uneori se face vinovat de capturarea porumbeilor sau a găinilor și uciderea lor în scopul asigurării hranei.

Inspectorii Gărzii de Mediu au descoperit și situații care trec de limita legală.

”Urmare a unor sesizări ne-am deplasat împreună cu reprezentantul IPJ Hunedoara – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pe raza comunei Certejul de Sus din județul Hunedoara și am identificat o capcană (cu patru porumbei voiajori pe post de momeală) destinată capturării păsărilor răpitoare aflată pe proprietatea unui cetățean. Proprietarul capcanei a fost somat să o distrugă pe loc, fapt ceea ce s-a și întâmplat iar pentru speța în cauză se va întocmi dosar penal”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Este interzisă uciderea sau capturarea intenționată, indiferent de metoda utilizată a tuturor speciilor de păsări, faptă ce constituie infracțiune conform OUG nr.57/2007, modificată și completată, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei și este considerată totodată acțiune de braconaj cinegetic constituind de asemenea infracțiune, conform prevederilor Legii nr. 407/2006, modificată și completată, a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *