Combinezoane pentru angajații Spitalului de Urgență Petroșani

Spitalul de Urgență din Petroșani achiziționează echipamente medicale pentru angajați. Se încearcă astfel protejarea cadrelor medicale care intră în contact cu bolnavii. Unitatea medicală a fost grav afectată de infecțiile cu coronavirus, după ce tânăra de 26 de ani întoarsă din zona Veneto, Italia, nu le-a spus cadrelor medicale acest lucru și a infectat 11 persoane care lucrează în spital, la care se adaugă și două paciente, dar și doi copii ai unei asistente.

Conducerea spitalului ia măsuri de prevenție, astfel că achiziționează diferite tipuri de echipamente de protecție. 228.065 lei costă noile echipamente medicale ce vor ajunge la Spitalul de Urgență din Petroșani. Acestea constau în combinezoane, viziere, măscuțe, botoși pentru încălțăminte și măști de protecție speciale.

Sunt cumpărate 600 de măști respiratorii cu supapă de protecție. Totodată se achiziționează 30.000 de măști de protecție cu ”3 pliuri COVID19” și 500 de combinezoane de protecție. 1000 de viziere de protecție mai sunt achiziționate, 850 de ochelari de protecție reutilizabili cu batistă refolosibilă pentru tratament antiaburire și 3000 de ”botoși de unică folosință huse pantofi de unică folosință”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *