Comisia Europeană propune achiziţionarea a până la 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin BioNTech-Pfizer

Comisia Europeană a propus vineri statelor membre ale UE să achiziţioneze încă 200 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona alte 100 de milioane de doze.

„Acest lucru ar permite UE să achiziţioneze până la 600 de milioane de doze din vaccinul care este deja utilizat în întreaga UE. Dozele suplimentare vor fi livrate începând cu al doilea trimestru al anului 2021”, arată un comunicat de presă al instituţiei europene.

Uniunea Europeană a achiziţionat un portofoliu amplu de vaccinuri cu tehnologii diferite şi a obţinut până la 2,3 miliarde de doze din cele mai promiţătoare vaccinuri candidate pentru Europa şi vecinătatea sa.

În plus faţă de vaccinul BioNTech-Pfizer, un al doilea vaccin, produs de Moderna, a fost autorizat la 6 ianuarie 2021. Se preconizează că altele vor fi aprobate în curând.

Acest portofoliu de vaccinuri ar permite UE nu numai să acopere nevoile întregii populaţii, ci şi să furnizeze vaccinuri ţărilor învecinate.

De asemenea, Comisia Europeană a acordat miercuri o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna, acesta fiind al doilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

Această autorizaţie urmează o recomandare ştiinţifică favorabilă bazată pe o evaluare aprofundată a siguranţei, eficacităţii şi calităţii vaccinului de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi este aprobată de statele membre, potrivit comunicatului CE.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *