Comitetul de coordonare a vaccinării – 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă marţi că 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca, după ce a fost eliminată limita de vârstă.

”Din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de

STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,

din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, a transmis Comitetul pentru Coordonarea Acţiunii de Vaccinare.

Restricţia de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată de luni, astfel că vaccinul poate fi administrat tututor persoanelor de peste 18 ani, în condiţiile în care iniţial era destinat doar celor până în 55 de ani.

Ulterior, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizat că se pot face programări pe platforma electronică pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, având în vedere că a fost eliminată restricţia de vârstă.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.