Companie de stat și învârteli de personal

A plecat cu disponibilizare, încasând și sumele compensatorii și a fost reangajat la aceeași societate. Numai că între timp, a depus și acțiune în instanță prin care a contestat concedierea. Este vorba de Aurel Niculescu, fostul director general al Complexului Energetic Hunedoara, care în anul 2016 a fost trecut pe lista persoanelor care au fost concediate în urma  disponibilizărilor. La acel moment, fostul director general a primit și o sumă de bani. S-a adresat, însă, instanței, unde a contestat concedierea sa.

Între timp, la un an de la disponibilizare, a fost reangajat. Pe alt post. Tot de conducere. Procesul a continuat, iar ieri a ajuns la final. O primă sentință au dat judecătorii în acest caz. Surpriză: Aurel Niculescu trebuie reangajat, iar societatea trebuie să îi plătească și salariile cuvenite. Numai că Aurel Niculescu este, din nou, angajat al societății energetice de anul trecut.

“Admite în parte acţiunea precizată formulată de reclamantul Niculescu Aurel, în contradictoriu cu pârâtul Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – Sucursala Electrocentrale Deva. Anulează decizia nr. 8739/19.12.2016 emisă de pârât. Obligă pe pârât la reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior concedierii, respectiv acela de inginer principal specialist, pe perioada 20.12.2016–14.05.2017. Obligă pe pârât la plata către reclamant a tuturor drepturilor salariale rezultate din calitatea de salariat, pe perioada 20.12.2016 – 14.05.2017”, arată decizia instanței.

În prezent, potrivit informațiilor oficiale, Aurel Niculescu este director Direcția Energie din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *