Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale şi energie electrică sunt disponibile pe site-ul Consiliului Concurenţei

Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale şi energie electrică sunt acum disponibile şi pe pagina web a Consiliului Concurenţei, fiind vorba de aplicaţii sunt aplicaţii prin care consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor şi pot accesa informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor, a anunţat joi autoritatea de concurenţă.

„Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale şi energie electrică sunt acum disponibile şi pe pagina web a autorităţii de concurenţă, www.consiliulconcuretei.ro. În contextul liberalizării pieţei de energie electrică, comparatorul de tarife realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a fost accesat de mulţi consumatori casnici pentru a analiza ofertele furnizorilor, ceea ce a dus la o îngreunare a funcţionării acestuia”, a anunţat autoritatea de concurenţă.

Ca urmare, Consiliul Concurenţei şi ANRE au decis ca cele două platforme pentru compararea ofertelor (gaze naturale şi energie electrică) să poată fi accesate şi de pe site-ul autorităţii de concurenţă, datele şi informaţiile din aplicaţie fiind furnizate de ANRE.

Comparatoarele de tarife sunt aplicaţii prin intermediul cărora consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor de gaze naturale şi energie electrică şi pot accesa, în mod direct şi centralizat, informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor.

De asemenea, utilizatorii pot face simulări privind valoarea facturii, prin introducerea datelor referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, putând, astfel, compara ofertele pentru a o alege cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

 

news.ro

Un comentariu la „Comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale şi energie electrică sunt disponibile pe site-ul Consiliului Concurenţei

  • 22 ianuarie 2021 la 7:32
    Permalink

    De ce ANRE ne bulverseaza cu tot felul de tarife, TVA, accize, taxe de transport, distributie, etc….Eu ca si client final, persoana fizica, care locuiesc intr-o aumita zona de consum. pot cumpara enrgie electrica sau gaze fara TVA, accize, etc. DE CE NU DAU DIRECT PRETUL FINAL, PE ZONA RESPECTIVA DE CONSUM?
    Simplu pret final energie, plus abonament (daca exista sau nu). ATAT SIMPLU.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *