Complexul Energetic Hunedoara, în fața avalanșei de datorii

Complexul Energetic Hunedoara nu mai face față datoriilor. Situația economico-financiară dezastruoasă a convocat “comitetul de criză” de la nivelul societății. În timp ce sindicaliștii susțin că s-a solicitat intrarea în insolvență, conducerea administrativă infirmă acest lucru.

“Astăzi a avut loc la Petroșani ședința Consiliului de Administrație al CEH. Membri CA au propus intrarea CEH în insolvență. Directorul de la Paroșeni a cerut mutarea gajului de pe Paroșeni pe Mintia și scoaterea Paroșeniului din CEH. Mineritul rămâne pe închidere … Și Mintia în faliment”, informează Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

De cealaltă parte, Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al CEH infirmă cele spuse de sindicaliști.

“Nu este adevărat (nu s-a cerut intrarea în insolvență a CEH-n.r.). Am analizat situația economic-financiară a societății și toate scenariile posibile. Așa cum se știe, situația este una critică. În ceea ce privește Paroșeniul, cei de acolo au venit cu propunerea de separare conform OUG 60 (de Complexul Energetic Hunedoara –n..r) ceea ce nu se poate până ce ei nu își rezolvă problema gajului. De pe active”, a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Enegretic Hunedoara.

De altfel, situația termocentralei Mintia este critică. Aici nu s-au făcut investiții drept pentru care entitatea nu se poate conforma la cerințele de mediu.

Balanța financiară a CEH la jumătatea anului arată peste două sute de milioane de lei pierderi. A fost publicat raportul financiar la data de 30 iunie 2019, iar pierderile Complexului Energetic Hunedoara au ajuns la 272.673.718 lei. De altfel și capitalul societății este negativ, în dreptul acestui capitol înregistrându-se un minus de 4.004.446.147 lei.

”Discuțiile finale sunt propuse pentru săptămâna viitoare la minister”, precizează Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *