Complexul Energetic Hunedoara “se află în încetare de plată”

Complexul Energetic Hunedoara “se află în încetare de plată”. Așa a motivat Tribunalul Hunedoara sentința în dosarul în care s-a pronunțat insolvența societății.

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului are de recuperat de la Complexul Enegetic Hunedoara peste 50 de milioane de lei. Suma reiese din motivarea sentinței în care Tribunalul Hunedoara a admis deschiderea procedurii insolvenței Complexului Energetic Hunedoara. Instanța a admis solicitarea creditorilor.

50.040.521,97 lei are de recuperat Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului de la Complexul Enegretic Hunedoara.

Conform motivării postate pe rolii.ro, 11 creditori ai Complexului Energetic Hunedoara au de recuperat de la societate suma de 69.009.754,5 lei. Potrivit documentului este vorba de creanțe certe, exigibile și neachitate, mai vechi de 60 zile.

Se constată că, față de valoarea totală de 69.009.754,5 lei a creanțelor susmenționate, certe, exigibile și neachitate, mai vechi de 60 zile, față de împrejurarea că în ce îl privește pe debitor se desfășoară în prezent mai multe proceduri de executare silită, pentru satisfacerea cărora fondurile bănești existente nu sunt suficiente, după cum recunoaște însăși debitorul, judecătorul sindic constată ca dovedită împrejurarea că debitorul se află în încetare de plăți. Constată de asemenea că pasivul său exigibil este de 69.009.754,5 lei, peste valoarea prag de 40.000 lei stabilită de disp.art.5 pct.72 din Legea 85/2014”, arată motivarea în care judecătorii au decis deschiderea insolvenței Complexului Energetic Hunedoara, potrivit rolii.ro.

Pe lângă creditorii care au solicitat insolvența Complexului Energetic Hunedoara se numără și instituțiile statului român care nu au făcut parte din proces. La Administrația Fondului de Mediu CEH are de achitat două miliarde de lei pentru neachiziționarea certificatelor de carbon.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *