Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu o nouă cerere de insolvență

Complexul Energetic Hunedoara intră, din nou, în hora insolvenței. O societate din județul Ilfov cere insolvența Complexului Energetic Hunedoara. Arteca Jilava solicită instanței de la Tribunalul Hunedoara declararea insolvenței societății energetice. Dosarul a fost înregistrat săptămâna trecută, însă deocamdată nu a fost fixat un termen de judecată. Tăvălugul în care se află societatea energetică are o ramificație în data de 24 aprilie, atunci când la Înalta Curte de Casație și Justiție se va judeca dosarul care vizează insolvența Complexului Energetic Hunedoara. Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat la termenul din luna ianuarie ”raportul asupra admisibilităţii în principiu a recursului, cu menţiunea că acestea pot depune puncte de vedere la raport în termen de 10 zile de la comunicare”.

Dosarul principal se află pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Instanța a suspendat judecata până la finalizarea termenului de la Inalta Curte.

Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situație critică. Ministerul Energiei arată că activul net contabil este de minus 2.071.327.883 lei. Riscul ca societatea să intre în faliment este iminent.

“Riscul de insolvență/faliment – este cel mai mare risc cu care se confruntă societatea. Orice măsuri de restructurare/ reorganizare s-ar implementa la nivelul societății, odată cu o eventuală intrare în insolvență,  să fie stopate”, mai arată ministerul. 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *