Comuna Dobra aprinde lumina

Comuna Dobra implementează un proiect de circa 500 de mii de lei. “Modernizarea rețelei de iluminat public în comuna Dobra, județ Hunedoara” este proiectul pe care autoritățile locale caută să îl realizeze în comună. Valoarea acestuia este de 477.535 lei, iar fondurile vin de la bugetul de stat.

“Prin prezenta investiție se urmărește modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public din Comuna Dobra, județul Hunedoara. Acest lucru se va realiza prin achiziția de aparate de iluminat stradal cu led, demontarea aparatelor existente și montarea aparatului de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat. Prin implementarea investiției în comuna Dobra, se urmărește realizarea următoarelor obiective: ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte, prin aducerea iluminatului stradal la valorile cantitative și calitative din prescripțiile SR-EN 13201; reducerea consumului de energie electrică; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2); alegerea de produse care utilizează mai puține materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat; limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate, în sensul dirijării luminii doar spre locul în care este necesară și doar acolo unde este dorită”, arată documentația.

La începutul lunii martie ar putea fi desemnat câștigătorul licitației. Modernizarea sistemului de iluminat public existent folosind tehnologie LED se va face prin demontarea a 1078 aparate de iluminat existente, montarea a 1169 bucăți aparate de iluminat echipate cu surse LED, montarea a 170 bucăți aparate de iluminat Tip AIL 1 și alimentare la rețeaua aferentă, montarea a 278 bucăți aparate de iluminat Tip AIL 2, montarea a 721 bucăți aparate de iluminat Tip AIL 3, montarea a 91 bucăți console zincate și  implementarea unui sistem de telegestiune în 3 puncte de aprindere care alimentează aparatele de iluminat aferente drumului național. Fondurile pentru implementarea proiectului vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.