AJOFM: 5.693 persoane şi-au găsit un loc de muncă în primele nouă luni ale anului

În primele nouă luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 5.693 persoane, dintre care 2.764 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 2.461 au peste 45 de ani, 2.074 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 885 au între 25 și 35 de ani, iar 273 sunt tineri sub 25 de ani (din care tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 4.648 provin din mediul urban, iar 1.045 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, 2.930, urmate de cele care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii, 2.102.

Numărul celor fără studii sau cu studii primare și gimnaziale este de 608, cei cu studii postliceale sunt în număr de 7, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 46. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 156 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în cursul lunii septembrie 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.136 persoane.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, puteţi accesa www.ajofmhd.ro .

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.