COMUNICAT DE PRESĂ: Trebuie să fim alături de medicii români! Ei sunt EROI și NU criminali!

„Sfârșitul lunii trecute ne-a făcut pe toți martorii unui mod instigator de proteste și de atacuri incredibile la adresa personalului medical din spitale, organizate în mare parte de o anumită formațiune politică!

Așa cum spune Constituția, mitingurile, demonstraţiile, sau orice alte întruniri sunt libere, adică garantate, cu condiția ca acest drept să fie exercitat cu bună-credință și într-un mod pașnic! Numai că, în unele orașe din țară, aceste proteste au luat o turnură mai mult decât reprobabilă și de-a dreptul revoltătoare pentru orice om cu decență și bun-simț!

În această chestiune este revelator cazul petrecut în Bacău, când protestatarii, la o oră foarte târzie în noapte, au pătruns în curtea Spitalului Municipal „Sf. Maria” și au început să numească cadrele medicale „hoți” și „asasini”. O mențiune importantă este că la spitalul Sf. Maria sunt internați, la ATI, pacienți cu Covid în stare gravă. Însă, scene similare s-au petrecut și în alte părți, cum ar fi la Galați, unde protestatarii au strigat „Jos masca!” în fața secției ATI a Spitalului Județean.

Într-o lume civilizată și în orice țară democratică toate lucrurile au o limită! Chiar dacă această limită nu este reglementată printr-un act normativ, bunul-simț și decența sunt standardele după care ne ghidăm.

Lucrătorii din spitalele românești, fie ei medici, asistente, infirmieri sau orice altă componentă esențială care asigură desfășurarea actului medical în condiții decente zilele acestea, sunt chiar EROI! Epuizarea fizică și psihică la care sunt supuși constant, de mai bine de un an de zile, a ajuns deja la cote maxime. Eu cred că recunoștința pe care trebuie să o avem față de acești oameni, cărora nu le vom putea mulțumi niciodată îndeajuns pentru tot efortul lor, este imensă!

De aceea, luând exemplul elevilor, care au oferit flori cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani, am oferit, într-un gest simbolic, flori cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Deva. M-am alăturat celor ce au vrut să le arate acestora că apreciem în mod sincer toată truda lor pentru viața noastră. Am oferit flori și aplauze pentru toți cei ce se luptă cu COVID-19 de mai bine de un an. Astăzi, mai mult decât oricând, orice sprijin oferit medicilor români, fie el și unul moral, consider că este imperios necesar, dacă vrem să trecem cât mai rapid de acestă năpastă numită pandemie!

La mulți ani personalului medical din județul Hunedoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății!”

Vetuța Stănescu

Presedinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *