Concert de pian într-un format în premieră absolută

Profesorul de muzică petroșănean, Aurelian Epuraș, îi invită pe toți iubitorii de muzică la un concert inedit. Pianul de sub stele se numește evenimentul care va avea loc, la începutul lunii august, la Lacul Șureanu. Organizatorii evenimentului le promit participanților o noapte magică.

„Imaginați-vă însă cum poate să fie un concert de pian într-un loc dumnezeiesc, pe malul lacului Șureanu din munții cu același nume, sub cerul plin de stele și oferiți-vă bucuria de a lua parte la un astfel de eveniment artistic unic pe care vi-l oferă cu generozitate organizatorii.  (…) Pianul de sub Stele” constituie un eveniment artistic de excepție, oferit cu titlu GRATUIT pentru toți iubitorii de muzică, munte și aventură, care doresc să participe la acest concert de pian în premieră absolută pentru România. În cadrul acestui concert veți avea ocazia nu doar de a vă bucura de sunetul muzicii într-o ”catedrală” a Munților Carpați, ci și de a fi martori, în primă audiție, ai lansării primei compoziții vocal-instrumentale compusă și interpretată de artistul Aurelian Epuraș”, arată organizatorii evenimentului.

Evenimentul este programat pentru seara zilei de 7 august 2021, de la ora 20,30 dar, sub rezerva că norii de ploaie ar putea ascunde bolta stelară, el ar putea fi reprogramat pentru 14 august 2021 de la aceeași oră, data exactă urmând să fie confirmată în timp util. Acesta va avea loc pe scena în aer liber amplasată chiar pe luciul apei cristaline a lacului glaciar Șureanu din Munții Șureanu, într-un cadru natural fabulos. Cu toate că el va avea loc la mare altitudine, accesul publicului este unul facil, putându-se face ușor cu orice tip de autoturism, fie pe traseul Petroșani – Obârșia Lotrului – Lacul Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Lacul Șureanu  (https://maps.app.goo.gl/TrEdjvT2gZy1nH156), fie pe traseul Petroșani – Simeria – Sebeș – Șugag – Lacul Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Lacul Șureanu.

Accesul în zona de concert, situată chiar pe marginea lacului glaciar Șureanu este foarte ușor, însă participanții trebuie să aibă în vedere condițiile speciale, de timp și de loc în care se desfășoară acesta. Astfel, e important să veniți cu lanterne, scaune pliabile sau pături, cu haine adecvate pentru o seară răcoroasă la munte și, pentru orice eventualitate, n-ar strica să aveți la îndemână și o pelerină de ploaie. Pentru cei care doresc să continue bucuria acestui eveniment cultural cu aventura unei nopți în minunata zonă a Munților Șureanu, există numeroase posibilități de cazare la pensiunile din Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, iar pentru care doresc să vină cu cortul, se pot găsi și locuri de campare.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *