Concert la pian „Everest Dream” la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva vă invită în data de 28 octombrie 2023, începând cu ora 19:00, în Sala Mare a Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean”, la un concert la pian, intitulat „Everest Dream”.

Pianistul orădean Thurzo Zoltan, deţinător a două titluri mondiale „Guinness World Records” va susține concertul într-o atmosferă atipică, cu show de lumini, piese interpretate și improvizate live, atât în întuneric, în iluminare specială, la lumina lumânărilor, cât și în plină lumină în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

În data de 13 iunie 2022, în Nepal, la tabăra de bază de pe Muntele Everest, pianistul orădean Thurzo Zoltan a susținut concertul de pian intitulat „HYMN ON HIGH” la o altitudine de 5325,77 metri și a durat 132 de minute, timp în care a cântat 37 de piese de muzică clasică, precum și imnurile a 25 de națiuni diferite: România, Statele Unite ale Americii, Anglia, Franța, Elveția, Italia, Austria, Germania, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Portugalia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Polonia, Croația, Spania, Slovenia, Finlanda, Emiratele Araba Unite, Japonia, Nepal și Rusia.

În perioada 19-25 septembrie, la Oradea,  el a doborât cu succes recordul mondial Guinness pentru „Cel mai lung maraton de pian din lume”, ajungând astfel și cel mai bun performer la această categorie.

Concertul de la Deva va avea în program lucrări de: Anton Pann, George Enescu, Fr. Chopin, Franz Liszt, J.S.Bach, Hans Zimmer, Jule Styne, S.Rachmaninov, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Zoltán Kodály, Vasily Prisovsky, George Gershwin, Serge Bortkiewicz, Fabrizio Calligairs, Leslie Bricusse, Keith Jarrett, John Lennon, Paul McCartney, Joseph Kosma, Henri Mancini, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Dooley Wilson, și jazz standards.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *