Concurs unic în România, prin nămeți de un metru

126 de competitori au luat startul la singura competiție de hike & ride din țara noastră. Masivul Oslea a fost acaparat de pasionații de aventură și sport, extrem, am putea spune, în condițiile în care stratul de zăpadă a depășit, în unele zone, un metru.

Provocare

Pe lângă competiția clasică de freeride, concurenții au fost nevoiți să facă față unei provocări – să urce pe jos versantul pe o distanță de aproximativ 4 kilometri, cu plecare de la cota 1.300 m, până la nivelul crestei, la 1.940 m. O misiune grea, mai ales în condiții de zăpadă în care te afundai până la brâu pe anumite porțiuni, frig, vânt și greutatea echipamentului pe care participanții trebuie să-l care în spate. Însă, Tomi Coconea, cunoscut pentru anduranță, a însoțit concurenții pe traseu și i-a încurajat, dându-le puterea să continue, într-un ritm cât mai alert.

Cel mai bun timp de urcare a fost de 53 de minute, realizat de participantul la Clasa Pro, secțiunea schi – Ladislau Suciu, însă mulți dintre concurenți au petrecut mai bine de două ore până au reușit să ajungă pe creastă.

Odată ajuns în vârful crestei, fiecare participant își alege linia pe care dorește să o urmeze pe “terenul virgin”, cu o coborâre de aproximativ 1,4 kilometri și o înclinație de aproximativ 45˚. Traseul are porțiuni de stâncă, ideală pentru realizarea unor trick-uri spectaculoare, numai bune de punctat de către membrii juriului, format din Radu Lungu și Constantin Bodea la snowboard, iar Alin Găvozdea și Bogdan Stănilă, la schi.

Alex Pârvan, unul dintre participanții care bifează aproape fiecare ediție la Red Bull Oslea Hiride, și-a lansat o provocare care a stârnit multă rumoare printre concurenți – a participat atât la categoria Snowboard Pro, cât și la Schi Open. Surpriza a fost și mai mare, atunci când Alex a urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului la Snowboard Pro și pe cea de a treia la Schi Open. De apreciat nu numai calitatea componentei de freeride, dar și faptul că a reușit să treacă linia de start de două ori și să urce până în vârful crestei. Prima urcare a fost făcută într-o oră și douăzeci de minute, iar cea de a doua într-o oră și 47 de minute. Roxana Pintican a reușit să urce din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ocupând locul 1 la Snowboard Pro, iar categoria Schi Masculin Pro a fost câștigată de un concurent venit din Germania special pentru Red Bull Oslea Hiride, Fabian Papetti.

Clasament Red Bull Oslea Hiride:

 Schi fete

Anca Tandea (207 puncte)

Rebeka Adam (204 puncte)

Smaranda Munteanu (194 puncte)

 Schi băieți Pro

Fabian Papetti (270 puncte)

Avram-Platon Gheorghe (259 puncte)

Popescu Paul (251 puncte)

Schi băieți Open

Mariciuc Vasile (260 puncte)

Grigoriu Cătălin (239 puncte)

Pârvan Alexandru (173 puncte)

Snowboard fete

Pintican Roxana (222 puncte)

Cosmina Dolha (220 puncte)

Ileana Botez (180 puncte)

Ion Gabriela Roxana (180 puncte)

Snowboard băieți Pro

Gherghelah Mihail Adolf (263 puncte)

Alexandru Pârvan (259 puncte)

Vlad Manolache (241 puncte)

 Snowboard băieți Open

Ducan Bogdan Mihai (246 puncte)

Malciu Dan (240 puncte)

Mihai Rusan (186 puncte)

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *