Temperaturile sunt generoase, în zona noastră

Luni, vremea este mai mult însorită, până spre după-masă, când se va instala instabilitatea atmosferică. Meteorologii afirmă că va ploua în averse, pe arii restrânse, iar vântul va sufla cu intensificări și nu este exclus că în zona noastră să se formeze furtuni și condiții de grindină.

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării/ Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat

La acestă ora, ANM a emis un cod Galben de instabilitate accentuată, valabil până la ora 21:00, în mai multe județe din sud-vestul Transilvaniei, în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia.

„În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum  și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, informează sursa citată.

Maximele zilei se vor situa în jur de 23 de grade.

Marți, temperaturile cresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *