Confederația sindicală Meridian susține protestul minerilor din Valea Jiului

Confederația sindicală Meridian susține protestul minerilor de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. Pentru a patra zi, peste 100 de mineri sunt blocați în subteranele unităților miniere Paroșeni și Uricani.

Camarazii noștri de la Sindicatul Huila din cadrul Societății Naționale de Închideri de Mine Valea Jiului solicită un tratament corect și nediscriminatoriu din perspectiva situației sociale actuale a salariaților acestei societăți, comparativ cu pachetele sociale oferite anterior minerilor din exploatările de huilă. Confederația Sindicală Națională MERIDIAN consideră legitime solicitările colegilor noștri din acest sindicat, deoarece acestea se încadrează în tipul de măsuri necesare pentru facilitarea unei tranziții energetice juste în regiunile miniere carbonifere din România și din Uniunea Europeană”, arată cei de la Confederația Sindicală Meridian.

Minerii de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului solicită Guvernului să elaboreze un act normativ care să reglementeze posibilitatea acordării veniturilor de completare, așa cum au fost prevăzute în OUG 36/2013 care a expirat in decembrie 2018. Veniturile de completare se acordau pe o perioada de 24 luni, perioada care constituia și vechime în muncă în condiții speciale. O altă revendicare a minerilor este legată de transferul salariaților disponibilizați de la Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului la Complexul Energetic Hunedoara.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *