Conflict de muncă la termocentrala Mintia

Acuzații grave la adresa conducerii Complexului Energetic Hunedoara, din partea angajaților termocentralei Mintia. Potrivit sindicaliștilor, unui angajat al termocentralei i s-ar fi majorat salariul fără o bază legală.

Angajații secției termomecanică sunt revoltați de faptul că directorul sucursalei a acordat unui angajat, un salariu cu peste 13% față de cel acordat în prezent tuturor salariaților încadrați pe postul de operator electrofiltre.

“Precizăm faptul că salariatul respectiv se află în perioada de pregătire, pe care o desfășoară sub îndrumarea unor salariați cu aproape 30 de ani vechime, dar cu o diferență considerabilă a salariului, în favoarea începătorului. (…) Acest salariat favorizat în mod clar de administrație are un salariu de încadrare, mai mare decât salariații încadrați pe următoarele posturi: operator electrofiltre, operator mori cărbune, operator auxiliare turbine, operator arzătoare cazan, operator tabloul local turbine, lăcătuș tură, operator pompe circulație, operator cameră de comandă termoficare, operator tablou cameră de comandă circuit hidrotehnic și echivalent cu cel al operatorilor pompe Bagger”, arată reprezentanții SindicatuluI Solidaritatea Hunedoara.

Potrivit sindicaliștilor, sute de salariați ai termocentralei Mintia sunt defavorizați de această măsură. Sindicaliștii cer tragerea la răspundere a conducătorilor SE Deva care au ascuns acest derapaj.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara susține că situația de la termocentrala Mintia urmează a fi analizată.

“Vom analiza situația de la termocentrală și toți vor avea același salariu. Directorul care a comis această eroare va fi tras la răspundere”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

În plus, dacă în urma analizei se va constata că salariatul în cauză a încasat un venit necuvenit, acestuia îi va fi diminuat salariul, care va fi corepsunzător cu încadrarea pe post.

 

 

Monika BACIU

 

Un comentariu la „Conflict de muncă la termocentrala Mintia

  • 22 ianuarie 2019 la 13:05
    Permalink

    Ați omis un aspect foarte important. Respectivul salariat, angajat recent, a beneficiat și de beneficiile disponibilizări. Este vorba de un fost angajat care a fost disponibilizat, a incasat banii, iar acum este reangajat pe un post pentru care nu are calificare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *